Friday 29 October 2010

inainte de somn

O acuarela intr-o singura culoare: negru. Patata de apa scapata de artist pe plansa si intinsa de un pamatuf de vata.
Un soi de fum de tigara,dens, incapatinat, care nu se desprinde cind il impungi cu mana. Imagini repetate la nesfirsit, cu viteza gindului, fulguratii ale celulelor moarte sau inca vii, esafod al vietii din umbra, care, apare colorata in fata lor.
Retraire contemplativa, acuzatoare, justificativa, denaturanta a unei realitati incerte, proprii, ... zeama a dialogului cu sinele.

"dormi?"
"nu, doar umezeam hirtia ..."

8 comments:

  1. alb vs. gri
    gri vs. negru
    alb vs. negru
    atat?
    http://www.youtube.com/watch?v=4hTpR-TYTZ0 (referitor la culori,usi,cuvinte)

    ReplyDelete
  2. :)
    culoarea apartine fiecaruia. e involuntara.

    ReplyDelete
  3. omul monocolor, acceptandu-si conditia?crezand in puterea timpului,a destinului,a zeilor,a altora?sau de unde a aparut cuv. "involuntar"?si totusi "realitati [...] proprii ... zeama a dialogului cu sinele" (tot involuntare?)

    ReplyDelete
  4. :)
    am corectat. poate ca lipsea o virgula acolo, pentru si mai multa claritate.
    cit despre monocolor... suntem mai putin colorati decit ne place sa credem. cel putin asa vad eu. cit despre ... filmul pe care il traim fiecare pot spune un singur lucru: e involuntar-evolutiv. ne-a pozitivat existenta si ne-a scos din pestera.e acel lucru care ne face sa traim si maine, care da sens existentei individului. unii il numesc placere. si mai stiu ca nu are legatura cu realitatea obiectiva.

    ReplyDelete
  5. coloratura vine cu anturajul...societatea etc. (mult legat de perceptie si adaptare).adevarul ramane pt. noi, nu pt. ei(asa ca total de acord cu realitatea obiectiva vs. cea subiectiva) .si mai trista exprimare... "involuntar-evolutiv".ma duc sa ma ingrop in valdoxane daca asa stau lucrurile :P

    ReplyDelete
  6. nimic din ce facem, nu are alt determinant decit placerea :) fuga de exterior poate lua multe forme, chiar si cea de tableta.
    trist? hmmm... era doar starea de dinainte de somn. doar imaginea care iti potoleste ratiunea, sau, mai dogmatic, iti reteaza dreptul la SRAA. pentru o vreme cel putin.

    ReplyDelete
  7. sraa e sistemul reticulat activator ascendent? n-am mai auzit de asta de aproape 10 ani.:-)))
    salutari!

    ReplyDelete
  8. :)
    despre el sa fie vorba, cred
    te contrasalut!

    ReplyDelete